O nama

 

 

 

Candy: uspešna priča, od prve mašine za pranje veša do linije aparata priključenih preko WIFI.

Candy je osmislio prvu mašinu za pranje veša još daleke 1945 godine, a kasnih 50-ih godina i modernu mašinu za pranje veša sa prednjim punjenjem, koja je postala sinonim za pranje u Italiji.

Danas, Candy je internacionalni brend sa kompletnom ponudom samostojećih i ugradnih aparata najnaprednije tehnologije, funkcionalnog i prepoznatljivog italijanskog dizajna odličnih performansi. S godinama naša misija se nije promenila: odgovaramo na potrebe potrošača sa inovativnim ali jednostavnim za korišćenje aparatima, po pristupačnim cenama.

ISTORIJA

Candy Matic

1945/1955

1945 godine radionica Eden Fumagalli je osmislila Model 50, prvu italijansku mašinu za pranje veša: mašina će biti predstavljena širem auditorijumu na sajmu u Milanu 1946. godine. Iste godine, insiprisan pesmom Net King Kola kompanija je preimenovana u Candy. Pošto je patentirao prvu mašinu za pranje sudova, Candy je lansirao Model 45, prvu mašinu za pranje veša kapaciteta 3kg sa pumpom koja je grejala i izbacivala vodu u odvod. 1954. godine se pojavila Candy Matic pod sloganim ..."hvala mnogo, to je Candy."

Candy Bi-matic

1955/1965

 

1955. godine Candy je otvorio svoju prvu filijalu u inostranstvu, u Francuskoj, a zatim 1958. u Nemačkoj. 1957. godine je lansirana Bi-Matic, prva poluautomatska mašina za pranje veša sa ispiranjem i centrifugom: godinu dana kasnije stiže na red Automatic Candy - prvu potpuno automatsku mašinu za pranje veša.
Između 1959. i 1961. godine izgrađena je nova fabrika u Brugeriju. Nove mašine za pranje veša imale su ovalnu kadu i mogućnost pola punjenja, a 1963. godine Candy je predstavio novi model Superautomatic 5.

 

Candy Stipomatic

1965/1975

Prva mašina za pranje posuđa pojavila se 1966 godine: zvala se Stipomatic i imala je 3 odvojene pregrade sa različitim pranjem. 1968. Superautomatic 98 je bila prva mašina za pranje veša sa 6 programa sa biološkim potapanjem.
1970-1971. godine počela je proizvodnja prvih frižidera i ugradnih elemenata za kuhinju, preuzimanjem Kelvinator-a. Nove Candy proizvode su dizajnirali najpoznatiji italijanski dizajneri, koji su osvojili nagradu kao što je Golden Compass, osvojena 1970. godine za Candyzionatore C23 dizajnirana od strane Joe Colombo.

WASHING MACHINE Tempovariant

1975/1985

Stalno prisutno kod proizvoda, ali nikada kao u ovom periodu, 1977. godine akcenat je stavljen na uštedu el. energije i zaštitu životne sredine u kampanji sa sloganom "Candy Vam pomaže da ne rasipate: elektirčnu energiju, deterdžent, stvari..." Za frižidere prvo je bilo primeniti No frost tehnologiju, koja sprečava stvaranje leda i napraviti nove snažnije mašine za pranje, koje su opremljene novim posudama za tečnost i korpama od nerđajućeg ćelika. 1981. godine je pušten u prodaju T3, prvi zamrzivač sa 3 pregrade i 3 različite temperature.

Combichef

1985/1995

1985. godine na 40-godišnjicu, Candy je stekao dva nova brenda Zerowatt i Gasfire. Tih godina Candy je otvorio fabrike širom sveta i nastavio da osvaja velike brendove poput Rosieres (lider u kuvanju), Mayc-Otsein (lider u mašinama za pranje veša sa gornjim punjenjem) i Iberna (frižideri): tako je rođen inovativni Combichef, prva rerna sa tradicionalnim šporetom i mikrotalasne rerne. Tokom ovog perioda mnogo uspeha su imali aparati osmišljeni za uštedu prostora, kao što su Slimmy i Holywood veš mašine.

DISHWASHERS Candy Futura

1995/2005

 

1995. godine Candy je proslavio pola veka od svog osnivanja, a jubilej smo proslavili tako što smo kupili brend Hoover lider u Evropi u održavanju podova. U novom milenijumu Candy je promenio svoj logo i nastavio da raste: u 2002 smo izvozili u 111 zemalja. Iste godine se rodio slogan "Candy zna kako", koji je i danas u upotrebi. 2004. godine Candy je bio rekorder u mašinama za pranje posuđa: Candy Futura je mogla da opere do 15 kompleta. Takođe, tokom ovog perioda Candy je otišao u Kinu da otvori svoju kancelariju u Šangaju.

WASHING MACHINE GrandÓ Candy

2005/2010

2005 godine Candy je proslavio 60 godina i preuzeo Vyatku, ruskog lidera u proizvodnji mašina za pranje veša. U martu 2006. godine lansirana je linija GrandÓ mašina za pranje veša sa najvećim vratima na tržištu; u Junu iste godine smo preuzeli Jinling lidera mašina za pranje u Kini. Iste godine se timu pridružio turski SUSLER, specijalista u proizvodima za kuvanje. 2009. godine u asortiman su uvedene indukcione ploče, a iste godine je lansiran i DUO: aparat standardnih dimenzija, koji je u sebi imao mašinu za pranje sudova i multifunkcionalnu el. rernu. 2010. godina je obeležena revolucionarnom promenom kod mašina za sušenje, sa rešnjem EasyCase: posuda u koju se sakuplja kondenzovana voda, nalazi se iza vrata.

Microwaves Candy Ego

2011/2013

2011. godine Candy je na svojim GrandO Evo modelima predstavio Mix Power System tehnologiju koja pere na 20°C sa efektom pranja od 40°C. Za kuhinje smo osmislili Prodige rerne sa dvostrukom šupljinom i ventilatorom koje peku u isto vreme na različitim temperaturama. 2012. godine je započela sa radom nova fabrika u Kini. Kada su u pitanju mašine za pranje veša sa gornjim punjenjem, Candy je predstavio novi model Candy Plaisir sa nežnim otvaranjem vrata. Revolucija u kuhinji: Krio Vital Evo frižideri omogućavaju bolje čuvanje hrane pomoću NO FROST BIO tehnologije i sistema kontrole vazduha; indukciona ploča je postala FLEXI, koja ima modularna polja za kuvanje; rerne imaju najveću unutrašnjost na tržištu od čak 78 litara. U 2013. godini Candy je svom EvoSpace asortimanu dodao prostor za 8 MAXI tanjira. EGO mikrotalasne rerne su takođe rođene ove godine. Nascono i EGO mikrotalasne imaju jak lični pečat, 5 različitih boja i odišu retro stilom.

Candy Simpli-Fi

2014/2015

2014. godine je lansirana linija GrandO Vita. Ova linija se proslavila najefikasnijim brzim pranjem ikada zahvaljujući Mix Power Systemu +; rerne i ploče iz linije Elite su jedinstvenog i prefinjenog dizajna; Evo Space mašine za pranje posuđa su dizajnirane tako da u njih može da stane 16 kompleta i drže rekord po svom kapacitetu i fleksibilnosti; Alise mašine za pranje i sušenje veša mogu oprati do 8kg veša i osušiti do 5kg veša u samo 45cm dubine. Frižideri su postali Maxi, a visina im je 2m. U 2014. godini smo lansirali i liniju Simply fi. Prva linija kućnih uređaja sa integrisanim WIFI sistemom. Candy 2015. je proslavio i 70 godina svog postojanja, od kako je proizvedena prva mašina za pranje veša i pripremio se da proslavi sa još mnogo novosti.

Istraživanja i inovacije

Candy grupa stalno unapređuje svoje tehnologije i čini ih lakšim za rukovanje, dizajnirani da bi poboljšali kvalitet života. Centar za unapređivanje, istraživanje i razvoj se nalazi u Italiji, u Brugeriju.

Danas, u digitalnoj eri, Candy otvara vrata novom načinu života kućnih aparata. Grupa za unapređenje tehnologija, osmislila je kompletnu liniju aparata sa integrisanim WIFI sistemom , koja komunicira sa Vama gde god da se nalazite, pomoću aplikacije na Vašem pametnom telefonu ili tablet računaru, čineći Vaš život znatno lakšim.

Kvalitet i životna sredina

Candy grupa koristi sekundarne sirovine za proizvode i ambalažu i tako aktivno učestvuje u zaštiti šivotne sredine, u skladu sa direktivom, WEEE, Waste Electrical and Electronic Equipment Directive. Zahvaljujući novim tehnologijama Candy grupa je uspela da ispuni dva glavna prioriteta: zadovoljstvo svojih potrošača i zaštitu životne sredine.

Proizvodni procesi su osmišljeni sa ciljem smanjenja emisije štetnih gasova i u skladu sa propisima svih zemalja u kojima je Candy prisutan, sa svojim aparatima.

 

 

Candy Group je jedan od evropskih lidera na tržištu velikih kućnih aparata uključujući: veš mašine, mašine za sudove, mašine za pranje i sušenje veša, mašine za sušenje veša, frižidere, zamrzivače, šporete i rerne, samostojeće i ugradne. Osnovni princip rada Candy Group je zadovoljstvo potrošača. Imamo više od 2000 servisnih centara širom Evrope. Candy Group sadrži internacionalne brendove Candy i Hoover, kao i nacionalne: Iberna, Jinling, Hoover-Otsein, Rosieres, Susler, Vyatka, Zerowatt, Gasfire i Baumatic.

 

CANDY HOOVER

Trešnjinog cveta 1

Belgrade, Serbia